Máte rádi víno? Nakupujte na e-shopu internetovyporadce.cz
Blíží se léto a s ním letní grilovací párty, dovolené a jiná setkání s našimi nejbližšími u kterých nesmí chybět dobré jídlo a zejména kvalitní pití. Zdali sháníte dárek nebo pozornost pro své přátele, dobrým vínem jistě nic nezkazíte. Stačí si předem zjistit zdali upřednostňují bílé, červené, nebo šumivé víno a pak už je jenom překvapit lahodným mokem.
více v článku...
Bílá vína
Bílé víno je přírodní suché víno, vyráběné z hroznů bílých a některých modrých vinařských odrůd. U bílých vín platí pravidlo, že čím mladší víno je, tím bude lepší. Bílé víno je určeno k okamžité spotřebě, proto se nevyplácí ho dlouhodobě skladovat. Pouze v některých výjimkách je vhodné bílé víno skladovat a konzumovat po několika letech. Všechna bílá vína se chladí.Výborná vína za bezkonkurenční ceny naleznete na internetovyporadce.cz!
Červená vína
Červené víno je přírodní suché víno vyráběné z hroznů modrých odrůd vinné révy. Červené víno je velmi široká kategorie vína, od lehkých vín s minimem tříslovin, která mírně chladíme, až po vína vhodná pro dlouholeté zrání. U některých červených vín je nutná před konzumací degustace.
Růžová vína
Růžové víno je přírodní suché víno vyráběné z hroznů modrých odrůd. Růžové víno je vyráběno obdobným způsobem jako víno červené, ale jeho výroba je podstatně kratší. Aby jste si konzumaci náležitě vychutnali, je zapotřebí dobře růžové víno vychladit. Rozsáhlou nabídku růžových vín nalzente na internetovyporadce.cz.
Šumivá vína
Šumivé víno vzniká kvašením, kdy dochází k procesu přeměny cukru ve víně na alkohol a oxid uhličitý. Pro výrobu šumivého vína jsou vhodné suché a kyselejší odrůdy vinné révy. Obsah oxidu uhličitého vzniká druhotným kvašením cukrů, přidaných do základního kvašeného vína tirážním likérem.