
Kdo z vás si dokáže představit Středomořskou kuchyni bez olivového oleje? Olivových olejů je spousta druhů, které se liší barvou, hustotou a chutí. Tyto rozdíly vznikají použitím různých odrůd oliv, jakostí půdy, podnebím a dobou sklizně. Všechny odrůdy oliv v průběhu zrání mění barvu ze zelené na purpurovou, tmavě modrou či černou. Zpracování olivového oleje Při získávání […]

Chcete se naučit vařit, ale máte obavy, protože v kuchyni skoro nic neumíte? Hledáte recepty pro začátečníky, podle nichž byste zvládli uvařit hned napoprvé skvělé jídlo? Mám pro vás jeden tip a pár receptů na jedno výtečné menu. Miluji vaření, ale také si moc dobře pamatuji, jak jsem před lety začínala. Vůbec to nebylo snadné. […]

Cuketový salát Tento cuketový salát je vhodný na BRUSCHETTU. Cuketu nakrájíme na kostičky, opečeme ji na olivovém oleji do měkka (zesklovatí). Přidáme prolisovaný česnek (ca 3 stroužky na 1/2 větší cukety) osolíme přidáme 1 lžičku Balsamica bazalku či oregano Za studena smícháme s balkánským sýrem nakrájeným na kostičky, popř. směs zapékáme na bruschette s parmezánem. […]
Kvě 9 2013 | Publikuje
Bezmasá jídla,
Recepty |
Dál »

Špagety Carbonara Špagety Carbonara (Uhlířské špagety) – ingredience na 1 porci 3 žloutky 100 g pancetta 50 g parmezán 80 g špagety olivový olej, sůl, čerstvě mletý pepř Špagety Carbonara – postup Do hrnce na těstoviny nalijeme vodu, přidáme sůl a uvaříme špagety dle návodu. Vedle si na prkýnku nakrájíme pancettu a […]
Dub 22 2013 | Publikuje
Bezmasá jídla |
Dál »