Je čas na lehké letní rizoto
S každým ročním obdobím se nám mění styl oblékání, nálady, ale i chutě. Tak a teď nastal čas lehkých jídel, které nezatíží náš organismu a možná i pomohou k vysněné postavě.
Jedním takovým pokrmem je rizoto. Dá se připravovat na mnoho způsobů a je ve velké oblibě hlavně v italské kuchyni. Vyzkoušejte jednoduchý recept letního rizota s chřestem, hráškem a sýrem cottage.
více v článku...
Co budete potřebovat:
- 1 šalotka
- 200 g rýže
- 40 g másla
- 100 ml bílého vína
- 3/4 l hovězího nebo zeleninového vývaru
- 100 g hrášku
- citron
- 50 g parmazánu
- 300 g zeleného chřestu
- 200 g cottage
- sůl, pepř
Postup:
V hluboké pánvi rozpustíme máslo přidáme šalotku a orestujeme spolu s rýží. Následně zalijeme vínem a necháme pár minut provařit. Pokud už je víno skoro vyvařené přidáme vývar a tak opakujeme. Po několika podlitích vložíme chřest do pánve a si po 10 minutách přidáme i hrášek. Celková doba vaření je cca 15-20 minut. Pokud už je rýže měkká přidáme i zbylé ingredience a promícháme. Necháme chvíli odpočinout a pak již dobrou chuť.