Zahradní párty se blíží, pořiďte si domácí výčepní zařízení
Jaro je za dveřmi, blíží se sezóna grilování, chalup, venkovních párty. Dopřejte si k tomu čepované pivo. V dnešní době již nemusíte u grilování popíjet lahvové pivo. Existuje velké množství výčepních zařízení pro domácí použití.
Češi jsou pivním národem, láska ke chmelovému moku se v České republice nezapře. Tento fakt je potvrzen i statistikami. Organizace Euromonitor International za řadil v roce 2014 ČR na první místo ve světové konzumaci piva na hlavu. Pivo si dopřáváme v restauracích, ale čím dál více i v domácím prostředí.
Domácí spotřeba piva se rok od roku zvyšuje. Proč?
Ceny v restauračních zařízeních stále stoupají a domácí výčepní zařízení si dnes může dovolit skoro každý. Poté si stačí spočítat, že při ceně doma točeného piva je návratnost investice do domácího výčepního zařízení do pár let.
Jaké výčepní zařízení si zvolit?
Základem je rozmyslet si, zda budete chtít výčepní zařízení s integrovaným vzduchovým kompresorem, nebo bez. Pokud si zvolíte výčepní zařízení s kompresorem, tlakování probíhá automaticky a vy se o nic už nemusíte starat. V případě, že zvolíte druhou variantu, je třeba k výčepnímu zařízení pořídit ještě externí kompresor, popřípadě můžete tlakovat potravinářským plynem. CO2, N2, BIOGON.
Dále byste měli dopředu vědět, jaký budete chtít výkon
Každé pivní chlazení má ve svém názvu číslovku, která udává výkon v litrech za hodinu. Pokud je v názvu tedy např. číslovka 50, má výkon 50l za hodinu, což je 100 piv. Pokud zvolíte dvoukohoutkový model, tak se udává výkon celého chladiče, obou kohoutů dohromady.
Co vše je potřeba k domácímu točení piva?
K čepování piva potřebujete výčepní zařízení, mít vyřešené tlakování a krom toho potřebujete narážeč na sud a potřebné hadice a rychlospojky. Každý prodejce pivních zařízení vám poradí, abyste na nic nezapomněli a mohli si vychutnat točené pivo v pohodlí vašeho domova.