Začněte s užíváním včelího pylu. Má příznivé účinky na zdraví

Neustále se mluví o tom, jak bychom měli žít zdravě, jak bychom se měli zajímat o zdravou výživu a podobně. Odborníci na nás tlačí ze všech stran, říkají, že zdraví máme jenom jedno. Stále více lidí si to však začíná uvědomovat. S pohybem a zdravou stravou se cítíme daleko lépe, navíc jsme živější, čilejší, spokojenější a šťastnější. Už dávno neplatí, že zdravé potraviny nechutnají dobře nebo že jsou příliš drahé. Dnes jsou daleko dražší potraviny, které zdravé nejsou. Pokud tedy půjdete na nákup, myslete na své zdraví a taky na vaši peněženku a nakupte třeba takzvané superpotraviny. K nim se ostatně řadí i včelí pyl.
O superpotravinách jste určitě taky slyšeli. Jedná se o potraviny, které v sobě ukrývají daleko více tělu prospěšných látek a živin než jiné potraviny. Řadí se sem například některé ořechy a semínka, plody goji nebo rakytník. Všechny mají blahodárné účinky na lidské zdraví, ovšem zmiňovaný včelí pyl – to je něco!
Co je včelí pyl pro člověka?
Včelí pyl rovná se zdroj živin. Pokud si říkáte, že jste na pyl alergičtí, proto si ho pořídit nemůžete, pletete se. Pyl konzumní alergie nezpůsobuje jako pyl, který poletuje venku vzduchem zejména na jaře. Pyl konzumní paradoxně bojuje proti alergiím.
Co včelí pyl obsahuje?
Včelí pyl obsahuje mnoho tělu prospěšných živin. Vypíchnout můžeme například vitamin C, vitamin B nebo třeba vitamin D a K. Kromě vitaminů obsahuje včelí pyl i minerální prvky, jako je vápník nebo fosfor. Nachází se v něm i bílkoviny nebo mastné kyseliny.
Jaké jsou účinky pylu?
Jak jsme zmínili, včelí pyl je prospěšný pro lidské zdraví. Jenže jaké jsou jeho konkrétní účinky? Opět je třeba vypíchnout, je pomáhá při léčbě nejrůznějších alergií. Kromě toho má dezinfekční účinky, pomáhá tělu bojovat s infekcemi. Navíc potlačuje růst a následné rozmnožování nebezpečných a škodlivých bakterií a podporuje obranyschopnost člověka.