Špagety Carbonara
více v článku...
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara (Uhlířské špagety) – ingredience na 1 porci
- 3 žloutky
- 100 g pancetta
- 50 g parmezán
- 80 g špagety
- olivový olej, sůl, čerstvě mletý pepř
Špagety Carbonara – postup
Do hrnce na těstoviny nalijeme vodu, přidáme sůl a uvaříme špagety dle návodu. Vedle si na prkýnku nakrájíme pancettu a na rozehřáté pánvi ji vysmažíme s trochou olivového oleje do zlata.
Omáčka: do misky si dáme žloutky, parmazán, sůl, pepř a promícháme.
Až jsou uvařeny těstoviny, smícháme je s pancettou na pánvi, přidáme trochu vody ze špaget a stáhneme z plotny.
Přimícháme omáčku a můžeme servírovat.
Máte nějaký zajímavý recept, o který byste se chtěli s námi podělit? Pokud ano, budeme se na vaše recepty těšit!
redakce@aktualitycz.cz
TIP redakce:
Roštěnky na víně Cuketové roládky Ruský boršť