Chcete se naučit vařit, ale máte obavy, protože v kuchyni skoro nic neumíte? Hledáte recepty pro začátečníky, podle nichž byste zvládli uvařit hned napoprvé skvělé jídlo? Mám pro vás jeden tip a pár receptů na jedno výtečné menu. Miluji vaření, ale také si moc dobře pamatuji, jak jsem před lety začínala. Vůbec to nebylo snadné. […]
Hovězí na česneku Hovězí na česneku, co budeme potřebovat 500 g zadního hovězího 50 g slaniny olej 1 cibule 4 stroužky česneku vývar nebo hovězí bujón voda na podlití, sůl, pepř, mouka na zahuštění Hovězí na česneku – postup: na oleji pozvolna rozpustíme rozkrájenou slaninu. Očištěné hovězí maso zprudka opečeme na tuku se slaninou, […]
Řecké roštěnky na víně Řecké roštěnky na víně – potřebné ingredience 4 roštěnky 1 velká cibule olej na smažení 3 stroužky česneku 1 dl rajského protlaku 2 dl bílého vína mletá paprika, pepř, sůl Řecké roštěnky na víně – příprava Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli najemno nasekáme, česnek prolisujeme, maso naklepeme – osolíme […]
Dršťková polévka Dršťková polévka – suroviny dršťky 5 stroužků česneku hladká mouka 2 ks cibule vývar (masox) pepř, majoránka, drcený kmín Dršťková polévka – postup Dršťky dobře vypereme v několika vodách (nejméně třikrát), nakrájíme na menší kousky (ne nadrobno) a vložíme do vlažné vody. Vodu uvedeme do varu a vaříme 15 […]
Cuketové roládky s mletým masem Cuketové roládky s mletým masem – suroviny 1 větší cuket 500g mletého masa (hovězí a vepřové) 1 vejce, 100g balkánského sýra 1 cibule 5 stroužku česneku tymián, petrželová nať, sůl, pep 5lžic strouhanky olivový olej 1dcl bílého vína Cuketové roládky s mletým masem – postup Mleté maso umícháme v míse se strouhaným […]
Ruský boršč Suroviny na Ruský boršč (2 – 2.5l polévky – 6 porcí) 2 stroužky česneku 200 g brambory 500 g hovězí s kostí 300 g červená řepa 5 kuliček celý černý pepř 2 ks bobkový list 100 g cibule 2 lžíce rajský protlak 100 g mrkev Ruský Boršč – postup Základem […]