Keramické dřezy se stávají součástí moderních kuchyní. Jaké jsou jejich výhody?
Pokud přemýšlíte nad renovací kuchyňského koutu ve vašem domě, vaše pozornost se možná upíná na nabídku dřezů na trhu. Přece jenom dřezy jsou nedílnou součástí každé kuchyně a je důležité, abyste vybrali ten, na kterého je opravdu spolehnutí. Nechcete přece, aby se po pádu jednoho hrnce naprosto zdeformoval, nebo ano? Právě díky odolnosti zaměřte svou pozornost na keramické kuchyňské dřezy, které jsou dnes velmi oblíbené.
Keramické dřezy se stávají nedílnou součástí hlavně moderních kuchyní. Jdou skvěle ruku v ruce s černou kuchyní, také s bílou alternativou, která je znamením čistoty a jednoduchosti. Ať už jste majitelem jakkoli barevné kuchyně s jakýmikoli úchytkami, keramické dřezy stojí za zvážení.
Vysoká odolnost proti nárazu i vrypu
Jak již bylo zmíněno, hlavní předností keramických dřezů je jejich odolnost. Jsou odolné nejen proti nárazu (nevadí jim ani pád těžkých kusů nádobí), ale také proti vrypu, což znamená, že se jen tak nepoškrábou ani na svém dně.
Za vypíchnutí také stojí vysoká teplotní odolnost. Mnoho lidí je toho názoru, že keramické dřezy, jelikož jsou vypalovány při vysokých teplotách, jsou velice křehké a vysoké teploty znovu nesnesou. Jenže v tomto případě opak je pravdou. Prakticky neexistuje situace, která by působením teploty nebo teplotního šoku dřez ohrozila. Nemusíte se tak bát odkládání rozpáleného nádobí přímo do dřezu.
Keramika je hygienicky nezávadná
Každá kuchyně by měla být po stránce hygieny naprosto nezávadná. Aby žádné nečistoty nebo mikroorganismy nepronikly do povrchové vrstvy dřezu, je důležité mít v kuchyni takový dřez, který bude těmto běžným věcem odolávat. A keramika tuto funkci zdatně zastává. Navíc v porovnání s klasickými nerezovými dřezy na těch keramických neulpívá tolik prachu nebo nečistot, jež by se velmi těžko odstraňovaly.