Je čas na lehké letní rizoto

S každým ročním obdobím se nám mění styl oblékání, nálady, ale i chutě. Tak a teď nastal čas lehkých jídel, které nezatíží náš organismu a možná i pomohou k vysněné postavě.

Jedním takovým pokrmem je rizoto. Dá se připravovat na mnoho způsobů a je ve velké oblibě hlavně v italské kuchyni. Vyzkoušejte jednoduchý recept letního rizota s chřestem, hráškem a sýrem cottage.

 

více v článku...

Co budete potřebovat:

  • 1 šalotka
  • 200 g rýže
  • 40 g másla
  • 100 ml bílého vína
  • 3/4 l hovězího nebo zeleninového vývaru
  • 100 g hrášku
  • citron
  • 50 g parmazánu
  • 300 g zeleného chřestu
  • 200 g cottage
  • sůl, pepř

Postup:

V hluboké pánvi rozpustíme máslo přidáme šalotku a orestujeme spolu s rýží. Následně zalijeme vínem a necháme pár minut provařit. Pokud už je víno skoro vyvařené přidáme vývar a tak opakujeme. Po několika podlitích vložíme chřest do pánve a si po 10 minutách přidáme i hrášek. Celková doba vaření je cca 15-20 minut. Pokud už je rýže měkká přidáme i zbylé ingredience a promícháme. Necháme chvíli odpočinout a pak již dobrou chuť.

redakce: