Co potřebujete (vědět), než zařadíte pizzu na menu vaší restaurace?

Jste hrdými majiteli prosperující restaurace a zvažujete, jakým způsobem se v dnešní náročné době odlišit od konkurence? Napadlo vás, že byste mohli zkusit rozšířit svou nabídku o pravou italskou pizzu? Každý kuchař ví, že pro příprav jakéhokoliv skvělého jídla je nezbytné kvalitní gastro vybavení. Co si uvědomit před nákupem pece na pizzu?

více v článku...

Komín pro skvělé propečení nepotřebujete

Tak akorát propečené tenké těsto s kvalitními ingrediencemi a lehce křupavým okrajem vašim návštěvníkům připomene pohodové léto v prosluněné Itálii a budou se k vám rádi vracet za sychravých večerů. Dobře trefit správné propečení však nebývá snadné. Dobrým pomocníkem vám bude pec na pizzu. Nemyslíme tím tu klasickou, ke které byste ještě potřebovali řešit komín a pizzaře. Myslíme tím profesionální elektrickou pec na pizzu.

Menu plné světoznámých pochoutek

Využijete ji nejen na klasickou pizzu. Díky různým programům se z ní stane multifunkční pomocník ve vaší kuchyni, který dokonale upeče pizzu, ryby, steaky, dezerty i přílohy. Pec připraví i oblíbený naan chleba a vám umožní mít na jídelním lístku skvělé pochoutky z různých koutů světa – pravou italskou pizzu i arabské delikatesy.

Proč vlastně potřebujeme speciální pec?

Důvod je jednoduchý. Tradičně se pizza peče při teplotě kolem 350-400 °C, což je teplota, které v normální troubě nedosáhneme. Lehce si s ní ale poradí pizza pec, i díky šamotové žáruvzdorné desce uvnitř. Díky vyšší teplotě se výrazně zkrátí doba přípravy a vaši hosté budou překvapeni, jak rychle mají jídlo na stole.

Co dalšího pohlídat?

V rychlém provozu kuchyně oceníte, když nebudete muset hlídat čas, proto si zkontrolujte, zda vámi vybraná pec má časovač a vypínač. Časovač vás upozorní, že je čas servírovat, a díky vypínači nebudete muset při každém zapnutí ztrácet čas hledáním zásuvky.

Don: