3 tipy, jak kapra zbavit pachu rybiny
Když si domů přineseme nádherného šupináče, bude ještě potřeba se zasadit o to, aby také skvěle chutnal. Jak odstranit pach rybiny a užít si kapří maso?
více v článku...
Chytit pořádný úlovek
Na ryby chodíme zásadně s boilies. Chytání ryb je sice pořádná radost a zároveň pohoda, jde nám ale také o výsledek. Návnady na kapry nám pomohou, abychom chytili pořádného macka. Čudly se přeci domů netahají. A když už jej máme na háčku, uděláme si z něj pořádnou pochoutku. Co s mackem, aby chutnal skvěle?
Podkovy potřeme emulzí
Jako první si můžeme vyzkoušet kapří maso potřít podomácku vytvořenou emulzí. Stačí, když maso nakrájíte na podkovy a vytvořenou dobrotu potřete směsí olivového oleje a lisovaného česneku. Takto ošetřené maso bychom měli v emulzi ponechat několik hodin, ideálně přes noc. Pach rybiny se vytratí a zbyde příjemná vůně česneku.
Osvědčené mléko
Tuto fintu nejspíš znáte. Kapří maso si bude výborně hovět v mléce. Podkovy nebo filety, které si vytvoříte, stačí ponořit do mléka ideálně na dobu jednoho dne. Následně již můžeme maso připravovat běžným způsobem. Trojobal, na modro, jak každý uzná za vhodné. Mléko umí vytáhnout pachuť rybiny z masa velmi dobře, zejména pokud jej použijeme na dostatečný počet hodin.
Když si přejeme za chvíli maso použít
Obě výše zmíněné metody se hodí pro chvíle, kdy budeme vařit až druhý den. Co když si ale přejeme lahodné kapří maso zpracovat ještě dnes? V tomto případě můžete vyzkoušet třetí metodu. Zde se bude používat citrón, který není vhodné na mase ponechat déle než dvě hodiny, aby nenarušil strukturu masa. Jak tedy na to? Snadno – maso pokapejte citrónovou šťávou a zasypejte jej citrónovou kůrou. Nechejte pár minut působit a hurá na přípravu!
Už se těšíte, až to u vás doma zavoní čerstvě připravenou rybou? Kapří maso nikdy nechutnalo lépe. Kterou metodu vyzkoušíte jako první?