Francouzské pekařství Paul je u nás již 10 let. V Čechách se poprvé objevilo v roce 2008, kdy otevřelo svou pobočku v Praze, v nákupním centru Flóra. Šlo nejen o první pobočku v České republice, jednalo se o vůbec první ve střední a východní Evropě.
Pekařství, které je dnes již po celém světě, se začalo téměř okamžitě těšit velké oblíbenosti. Jedním z důvodů je tradiční design poboček, kterých je dnes v Praze již 17.
Základní kámen historie pekařství byl položen již v roce 1889. Tento rok byl tím, kdy zakladatel, pan Charlemagne Mayot, otevřel svou první pekárnu. Vzhledem k velkému úspěchu pokračoval s vedením pekárny i vnuk zakladatele, Francis Holder, díky kterému se tato značka stala ve Francii naprostým unikátem.
Jelikož ale sám Francis Holder pocítil, že i přes velikou oblibu to stále není ono, přestavil rodinné pekařství v Lille. Svým vzhledem inovativní a přesto tradiční pekařství, kde byla část pekárny otevřena, takže celý proces výroby, toho nejlepšího pečiva mohli zákazníci sledovat na vlastní oči, zaznamenala prakticky okamžitý úspěch. Nyní je značka již celosvětově známým fenoménem a v rodinné tradici dál pokračuje syn Francise Holdera, Maxim.
A i přes 130 letou tradici, se stále značka rozvíjí, inovuje, přináší stále nové produkty, a přitom nadále zůstává věrná svým kořenům a heslu “Art de Vivre” (umění žít). Dnes pekařství PAUL nabízí nepřeberné množství francouzského pečiva, pověstné makronky, koláče, saláty a mnoho dalších věcí, které z této pekárny dělají místo, kde si každý přijde na své. A aby zákazníci dostali to nejlepší a nejčerstvější pečivo, připravuje se dodnes několikrát denně.
Pokud jste s touto značkou ještě neměli čest, určitě ji vyzkoušejte. Stojí to za to!
Tereza Kulíková