Sladké pokušení- domácí věnečky s mascarpone krémem
více v článku...
Máte rádi věnečky?
Tak to musíte vyzkoušet tento úžasný recept. Zapomeňte na věnečky z cukrárny a vyrobte si vlastní.
Budete mile překvapeni a už jiné nebudete chtít.
POTŘEBUJETE
• 300 g polohrubé mouky
• 500 ml vody
• 100 g másla
• 8 vajec
• špetka soli
Krém
• 500 ml mléka
• 1 pudink vanilkový + 1 karamelový
• 150 g cukru
• 50 ml rumu
• 400 g mascarpone
• 150 g másla
• 500 ml smetany na šlehání
POSTUP
Příprava odpalovaného těsta není složitá. Do hrnce dáme vařit vodu s máslem a se špetkou soli. Když voda začne vřít přisypáváme mouku za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Těsto odpalujeme dokud se nám nezačne oddělovat od stěn hrnce i od dna. Mělo by se nám spojit do jedné hroudy.
Odstavíme a necháme vychladnout alespoň na teplotu kterou dokážeme udržet prst. Potom za stálého míchání šlehačem zašleháváme celá vejce. Vejce přidáváme jedno po druhém, a mezi každým pořádně prošleháme.
Těsto pak dáme do cukrářského sáčku a stříkáme na plech který si vymažeme kolečka. Pečeme při 200 °C cca 25 minut. Během pečení troubu neotvíráme. Věnečky by vám splaskly.
Po upečení necháme zcela vychladnout, následně prořízneme na polovinu. Připravíme si krém.
Uvaříme hustý pudink do kterého ještě za horka přidáme máslo. Necháme vychladnout. Po vychladnutí přimícháme mascarpone a krém nanášíme cukrářským sáčkem po obvodě. Na krém nastříkáme i vrstvu šlehačky.
Přiklopíme a posypeme moučkovým cukrem nebo přelijeme polevou. Vhodná je punčová poleva, čokoládová i citronová.