Je čas na lehké letní rizoto

S každým ročním obdobím se nám mění styl oblékání, nálady, ale i chutě. Tak a teď nastal čas lehkých jídel, které nezatíží náš organismu a možná i pomohou k vysněné postavě. Jedním takovým pokrmem je rizoto. Dá se připravovat na mnoho způsobů a je ve velké oblibě hlavně v italské kuchyni. Vyzkoušejte jednoduchý recept letního […]

  • 37.4K
  •  
  •  
  •  
    37.4K
    Shares

Připravte si lahodnou kávu ve french pressu

French press je přístroj známý již z dob Napoleona, díky kterému si vyrobíte lahodnou kávu silně připomínající espresso. Příprava je jednoduchá, stačí rozemletou kávu zalít vodou ve skleněné nádobce a stlačit píst. Pak už jen promícháte a chutná káva je na světě. Kdo by si nechtěl pochutnat na skvělé French press kávě. Zvládnete to i u […]

  • 37.4K
  •  
  •  
  •  
    37.4K
    Shares

Segedínský guláš

Kde se vzal? Původ této pochoutky bývá situován do maďarské kuchyně. O tom, odkud byl odvozen název, není zase tak úplně jasno. Jedna teorie připisuje název slovnímu spojení Szegedi gulyás (segedínský guláš). Szeged je město na jihovýchodě Maďarska. Jinou variantou je původní označení Székely gulyás neboli česky sikulský guláš. Sikulové jsou maďarské etnikum obývající rumunskou Transylvánii. A k dovršení […]

  • 37.4K
  •  
  •  
  •  
    37.4K
    Shares

Palačinky

Palačinka je z hlediska její výroby docela jednoduchou věcí. Ano, aby byla dokonalá, potřebujete při její výrobě určitě nějakou praxi, ale i to může být docela zábava. Když se podíváme, jaké základní ingredience jsou k ní zapotřebí – mléko, vejce, mouka, sůl a olej, na kterém ji budete smažit, pak je skoro až zázrak co za skvělou […]

  • 37.4K
  •  
  •  
  •  
    37.4K
    Shares

Sladké pokušení- domácí věnečky s mascarpone krémem

Máte rádi věnečky? Tak to musíte vyzkoušet tento úžasný recept. Zapomeňte na věnečky z cukrárny a vyrobte si vlastní. Budete mile překvapeni a už jiné nebudete chtít. POTŘEBUJETE • 300 g polohrubé mouky • 500 ml vody • 100 g másla • 8 vajec • špetka soli Krém • 500 ml mléka • 1 pudink vanilkový + 1 karamelový • 150 g cukru […]

  • 37.4K
  •  
  •  
  •  
    37.4K
    Shares

Vaříme z chilli papriček

Chilli papričky krásně vypadají a mají bohaté využití. Gurmáni a milovníci jídel, které mají šmrnc, je používají na celém světě. Z Ameriky a jižní Evropy proniklo chilli do ostatních kuchyní teprve za několik posledních desetiletí. Podle obsahu látky zvané kapsaicin se rozlišuje pálivost papriček, existuje mnoho druhů lišících se nejen vzhledem, ale právě i svou pálivostí […]

  • 37.4K
  •  
  •  
  •  
    37.4K
    Shares

Olivový olej

Kdo z vás si dokáže představit Středomořskou kuchyni bez olivového oleje? Olivových olejů je spousta druhů, které se liší barvou, hustotou a chutí. Tyto rozdíly vznikají použitím různých odrůd oliv, jakostí půdy, podnebím a dobou sklizně. Všechny odrůdy oliv v průběhu zrání mění barvu ze zelené na purpurovou, tmavě modrou či černou. Zpracování olivového oleje Při získávání […]

  • 37.4K
  •  
  •  
  •  
    37.4K
    Shares

Chilli papričky – potraviny s velkým přínosem pro naše zdraví

Říká se, že „hodného nepálí“, pokud ale ochutnáte papričky Habanero, na tohle moudro asi rychle zapomenete. Patří totiž k nejostřejším papričkám vůbec a dosahují pálivosti 200 až 300 tisíc Scovilleových jednotek. Právě pro tuto pálivost a delikátní chuť je chilli paprička Habanero takovou přísadou, pro kterou je radost sáhnout, když hledáte vhodnou přísadu do omáček a […]

  • 37.4K
  •  
  •  
  •  
    37.4K
    Shares

Aktuality Facebook Like Box

Foto galerie

TOPlist

NAVRCHOLU.cz

Přihlásit se | Design DonV optimalizace PageRank.cz